28 Ekim 2012 Pazar

Posted by Unknown | File under :



Hierapolis, kutsal kent anlamına gelmektedir ve Pamukkale yakınlarında bulunan antik kenttir. Kutsal kent olarak adlandırılmasının nedeni, burda tapınakların ve dini yapıların bulunmasının yanında, Aziz Philippus’un burada öldürülmesidir.
 Hierapolis M.Ö. 190 yılında kral 2. Eumenes tarafından kurulmuştur. M.Ö. 2. yüzyılda Roma egemenliğine girmiş olan kent, depremlerden sonra yıkılmış ve sonrada tipik bir Roma kentine dönmüştür. Hierapolis, Roma İmparatorluğu’nun en tanınmış termal merkezlerindendi. Hierapolis’te, Apollon Tapınağı, anıtsal çeşme, mezarlık , Aziz Philipos’un Mortyrium’u görülebilir.
Şifalı suları sayesinde zamanın hükümdarları, düşünürleri buraya gelmişlerdir. Hierapolis şifalısuları sayesinde turizm merkezi haline gelmiştir. Yolcuların yıkanarak şehre girmelerini sağlamak amacıyla şehrin dışında kurulan Hierapolis Hamamı ise, restore edilmiş ve müze haline getirilmiştir. 
Tiyatrosu, Grek Tiyatrosu şeklinde olup, 300 ayak tüm cephesiyle oldukça büyük bir yapıttır. Sütunların arası heykellerle süslenmiş olup, sahne ile seyirci arasına 1 metre kadar yükseklik farkı konmuştuki bu seyircileri vahşi hayvanlardan korumak içindi.Tasarımdan anlaşıldığı üzere burada gladyatör dövüşleri yapılmakta idi. Bölgede yapılan kazılardada çok sayıda heykel bulunmuştur.