28 Ekim 2012 Pazar

Posted by Unknown | File under :

Abant Gölü, Bolu ili sınırları içinde yer almakta ve kentin yaklaşık 30 km. güneybatısındadır.  Abant Gölü, deniz seviyesinden 1328 metre yüksektedir ve en derin yeri 17 metreyi bulan gölün uzunluğu 900 metre civarındadır. Abant Gölü çevresindeki akarsularla beslenmekte ve Mart-Nisan aylarında 25-30 cm kadar yüklselmektedir.
Abant Gölü’nün çevresindeki yaklaşık 7. km. lik yolu faytonla, bisitletle ya da göl içinde sandalla; kışın ise kızakla gezebilirsiniz. Yürüyüş sevenler ise; kışın olağanüstü bir kar manzarasında, buz tutmuş gölün etrafında yürüyebilir, yazın nilüferlerle kaplı gölün ve göl çevresindeki ağaçların o esrarengiz büyüsüyle gezebilir, ata binebilirler.Trekking turuyla Abant’a gelen çok sayıda turist ve çok sayıda tur şirketi vardır. İki tarafı ağaçlarla kaplı yürüyüş yolu her mevsim ayrı bir güzelliğe sahiptir. Abant’ta yamaç paraşütü de yapılmaktadır.
Oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip Abant Gölü’nün etrafı; çam, köknar, kayın ağaçlarıyla oluşan ormanlarla kaplıdır. Çok sayıda balık restorantının olduğu Abant’ta, meraklı olanlar balık tutabilirler ki; Abant Gölü yakınında alabalık ve geyik üretmek için kurulmuş iki istasyon bulunmaktadır. Abant Gölü havuz sistemiyle alabalık üretiminde Türkiye’de ilk olmanın özelliğini taşıyor. Havuzlarda üretilen alabalıklar gölde büyümeye; üretilen geyikler ise, iyice geliştikten sonra doğaya bırakılır. Bölgede yaban hayvanlarıda bulunur.
Abant Gölü’nde aradığınız herşeyi bulacak; çocukluğunuza giderek, karda kızakla kayacak, ailenizle mangal yapıp, sucuk ekmek yiyebilecek, şehrin gürültülü yapısından kurtulup, güzel bir tatil geçireceksiniz.