3 Eylül 2012 Pazartesi

Posted by Unknown | File under :
Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adasıdır. Çanakkale iline bağlı bir ilçe olan Gökçeada 91km. kıyı şeridine bağlıdır.

Gökçeada konumu itibariyle Saros Körfezi'nin girişinde Ege Denizi'nin de kuzeyinde yer almaktadır. Türkiye'nin en batı ucu olan İncirburnu burada bulunmaktadır.

Gökçeada tarihçesine bakıldığında pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını görüyoruz. İlk yerleşim ne zaman yapıldığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Roma, Bizans, Latin, Venedik ve Cenevizliler, Osmanlılar'ın hakimiyeti altına girmiş. Balkan Harbi'nde İtalyanların, 1.Dünya Savaşı yıllarında da İngilizler ve bir ara Yunanistan'ın egemenliği altına girmiştir. Lozan Antlaşmasıyla Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmıştır.

Gökçeada'da gezilmesi gereken yerlerin başında Kaleköy, Yıldızköy, Yenibademli Köyü, Eskibademli Köyü, Şahinkaya, Uğurlu Köyü, Lazkoyu, Eşelek Köyü, Aydıncık Sahili, Tuz Gölü, Kaya Mezarları, Kuzulimanı, Kaşkaval Burnu gelir.

Gökçeada Homeros'un İlyada'sında bulunan deniz tanrısı Poseidon'un adası olarak geçer.

Gökçeada'ya ulaşım haftanın belirli günleri Çanakkale/Gökçeada ve Gökçeada-Çanakkale seferleri ile ulaşım sağlanmaktadır.Gökçeada’ya İstanbul’dan gelenler için Kabatepe Limanı, Anadolu’dan gelenler için Çanakkale Limanı daha uygundur. Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 kez Gökçeada-İstanbul uçak seferleri başlamıştır.

Gökçeada'da konaklama yapmak için çok sayıda otel ve pansiyon bulunmaktadır.