3 Eylül 2012 Pazartesi

Posted by Unknown | File under : ,
Demre, Antalya iline bağlı ilçedir. Teke Yarımadası'nın güneyinde bulunan ilçe doğusunda Finike, batısında Kaş bulunmaktadır.

Tarihine bakıldığında Likya'lılar için oldukça önemli bir merkez olmuştur. M.Ö. 5.yy'a kadar uzanan geçmişi vardır. Demre denince akla Noel Baba yani St.Nikolas gelir.  Hrıstiyanlar için oldukça önemli bir yer olan Demre yıl sonunda inançlı hrıstiyanların akınına uğramaktadır.  St. Nikolas Kilisesi bugün toprak seviyesinden 7m. aşağıdadır. St.Nikolas'ın kemikleri mermer bir mezarda bulunuyor. Fakat bazı kemikler İtalyanlar tarafından Bari'ye kaçırılmıştır. 1862 yılında bir Rus Prensi kiliseyi restore etmiştir. Ruslar için çok önemli olan kilise yeniden elden geçmiş ve çan ilave edilmiştir.

Demre'de bulunan taihi eserler arasında Myra Antik Kenti ve Tiyatrosu, Andreake Antik Kenti, Kaya Mezarları, Simena Antik Kenti, Kekova adaları, Batık Kent büyük ilgi çekmektedir.

Demre, Likya'nın en önemli tiyatrosuna ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde ayakta kalmayı başaran yapı onbin kişi kapasitelidir. Hala oyun ve festivallerde kullanılmaktadır.

Demre yaz kış ılıman bir iklime sahip olduğu için ekonomisi sadece turizm değil aynı zamanda tarımdan da büyük gelir sağlar. Sadece yurt içi değil yurt dışına da ihraç edilen ürünler yetiştirilmektedir.

Demre'de konaklama yapılacak tesisler çok yeterli olmasa da bulunmaktadır. Demre'ye ulaşım Fethiye ve Kaş üzerinden sağlanır.