3 Eylül 2012 Pazartesi

Posted by Unknown | File under : ,
Avşa Adası, Kapıdağ Yarımadasının Marmara Denizi'ndeki uzantısıdır. 4.zamanda deniz seviyesinin yükselmesiyle alçak yerler sular altında kalmıştır. Bu sebeple ayrı ayrı ada ve adacıklar oluşmuştur. Avşa Adası'da bu anakaranın uzantısıdır.

Avşa Adası'nın yüzölçümü 36 kilometrekaredir. 9km. uzunluğu, 4 km. genişliği bulunmaktadır. Ada üzeri fazla ağaçlık değildir. Genellikle arazi tarım ve özellikle bağcılıkla uğraştıkları için üzüm bağları bulunmaktadır.

Avşa Adası'nda gezilecek yerler vardır. Çınar Köyü, Kumburnu, Mavi Köy, Değirmen, Manastır, Kumtur, Beyaz Saray ve Yiğitler Köyündeki Altın Kum. Günlük tekne turlarıyla koyları gezebilrsiniz. Ayrıca ada içinde gezinti yapmak için etrafı açık trenler vardır. Avşa Adası'nın plajları kumlu ve denizide temizdir. Sahil boyunca yapılan yeşillendirme çalışmasıyla gün batımını seyredebilir keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Avşa Adası'nda yapılacak etkinlikler arasında sahil boyunca bulunan kafe, restorant ve barlarda eğlenceli ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Elbette Avşa'ya gidipte Meşhur Avşa Şarabını içmeden dönmemelisiniz.

Avşa Adası'nda konaklama yapmak için otel, pansiyon ve apartlar bulunmaktadır.

Avşa Adası'na ulaşım İstanbul'dan deniz otobüsü ve Erdek'ten gemiyle 2 saatte ulaşabilirsiniz.