26 Kasım 2012 Pazartesi


Saint John Şövalyelerinin inşa ettigi Bodrum Kalesinin  içinde kurulmuş  olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yalnızca geçmiş zamanların  sergileyen bir müze değil, dünyada benzeri az görülür “yaşayan müzeciliğin” heyecan verici örneklerinden birini temsil etmektedir.Burada yapılan  bir gezi, sizi umutlarını anadolu kıyılarında batarak kaybetmiş antik çağ gemicilerinin yaşadığı zamanlara götürmektedir insanı.
Hayli zengin bir tarihi geçmişi bulunan Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ayrılmaz bir bütün olarak sayfalırımız arasında incelenmiştir.Bodrum sualtı Arkeoloji Müzesi, St.Jean Şövolyaleri tarafından inşa edilen St. Peter Kalesi (Bugünkü ismiyle Bodrum Kalesi) içinde yer almaktadır.
Kalenin tüm kuleleri bugün Bodrum Müzesinin bir sergileme alanı olarak hizmet verilmektedir.. Bunun yanında Serçe Limanı Batığı, Uluburun Batığı gibi bazı özel sergilemeler için kalenin atmosferini bozmayacak yeni yapılar da kale içine inşa edilerek sergileme alanlarıdahada  genişletilmiştir. Tarihi Yerler
Bodrum sualtı müzesinde taşdan olan insan tarihi eserleri

Su altı müzesinde bir yandanda hayvanlar korunmakta ve onlarada bakılmakta

Bodrum Su altı Müzesi

M.Ö 7 yy kalma kırık yada kimisi kırılmadan çıkarılan tarihi eserler.

Bodrum Su altı Müzesi